Boiler op zonne-energie

Het effect dat we hebben op onze omgeving wordt almaar duidelijker. Gelukkig kan u ook uw steentje bijdragen. En in het proces bespaart u nog geld ook! Ondanks ons frisser klimaat blijft een zonneboiler effectief, zelfs tijdens de winter.

Een boiler op zonne-energie wordt niet gebruikt om elektriciteit op te wekken. Het gebruikt energie van de zon om uw water op te warmen en warm te houden. In tegenstelling tot een zonnepaneel wordt er niet gebruik gemaakt van fotovoltaïsche cellen.

De zonneboiler gebruikt echter wel een gelijkaardige collector, de zonnecollector genaamd. Deze geleidt warmte naar uw boiler om zo uw water op te warmen. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor alle toepassingen in uw huis, waaronder douchen, de vaatwas en de wasmachine.

De boiler of het voorraadvat is verbonden met een zonnecollector die maximaal warmte absorbeert. Deze opgevangen warmte wordt vervolgens geleid naar het vat waarin het water zich bevindt.

Gezien onze geografische ligging is het optimale hellingsvlak van de zonnecollector 45°. Indien u in het bezit bent van een plat dak, kan u best de zonnecollector met behulp van een mechanische opstelling schuin naar de zon richten. Zo voorkomt u een verlies aan rendement.

Voor een installatie van een zonneboiler kan u rekenen op een kostenplaatje van €500 tot €3500. Sinds 2012 kan u echter wel aanspraak maken op subsidies van de Vlaamse overheid voor het plaatsen van een zonneboiler. Vergoedingen hiervoor variëren van €200 tot €550 per vierkante meter collectoroppervlakte.

Verzeker uzelf ervan genoeg geinformeerd te zijn wat betreft de procedure voor het aanvragen van dergelijke subsidies. En zolang u niet meer dan 20% van de oppervlakte van uw dak bezet met zonnepanelen of –platen hoeft u ook geen bouwvergunning aan te vragen.

De meest recente cijfers tonen tevens aan dat een gemiddeld huishouden tot €260 bespaart op jaarbasis door middel van een zonneboiler. Reden genoeg om de overschakeling te maken naar een boiler op zonne-energie!

Verwant met Boiler op zonne-energie:

Werking zonneboiler
Prijs zonneboiler
Premies zonneboiler
Verdubbeling premie zonneboiler
Installatie zonneboiler
Rendement zonneboiler
Offertes zonneboiler
De prijs van zonneboilers
Zonneboiler biedt u gratis warm water

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen