Energie vergelijken

Iedereen verbruikt stroom, maar het is eigenlijk gek dat nu er verschillende energieleveranciers zijn en men zelf kan kiezen bij wie men energie af neemt en dus flink goedkoper uit kan zijn, maar weinig mensen dit ook daadwerkelijk doen.

energie vergelijkenNatuurlijk zijn er wat problemen geweest met het omschakelen naar andere energieleveranciers, maar deze problemen zijn inmiddels verleden tijd en het systeem is nu zo goed dat hier geen problemen meer mee ontstaan. Afhankelijk van uw energieverbruik kan het daarom zeer de moeite waard zijn om naar een andere leverancier over te stappen.

De verschillende energieleveranciers kunnen kortingen bieden op de tarieven door grootschalig energie in te kopen bij de energieproducenten, waardoor u als klant uiteindelijk kan meegenieten van deze korting voor groot afname die u niet zou krijgen als u direct bij de producent af zou nemen. Op deze manier kan u op jaarbasis tientallen, zoniet honderden euro's besparen op de energierekening, afhankelijk van uw energieverbruik.

En als u later nog een goedkopere leverancier vindt, dan kan u makkelijk naar de nieuwe leverancier overstappen om nog meer kosten te besparen. Overigens is dit niet de enige manier om te besparen op uw energierekening; u kan ook uw energieverbruik eens goed onder de loep nemen om onnodige zaken zoals adapters in de stopcontacten en de televisie die op standby staat eens helemaal uit te zetten. Nadat u uw energieverbruik berekend hebt, zal u zien waar de grote energieverbruikers in uw woning zitten. 

Verwant met Energie vergelijken:

Energieprijzen
Stroomverbruik

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen