Energieprijzen

De energieprijzen rijzen de pan uit. Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en de kosten voor het produceren van energie worden daardoor steeds duurder. Ook groene energie is niet bepaald goedkoop te noemen omdat het opwekken van groene energie nu eenmaal nog duurder is dan het opwekken van niet duurzame energie.

Om deze reden is het zo dat het verstandig wordt om goed na te denken over ons energieverbruik en het energieverbruik ook eens berekenen. U zal versteld staan van de resultaten en ontdekken dat sommige apparaten meer stroom verbruiken dan u in eerste instantie dacht, zelfs zuinige apparaten.

Uw energieverbruik kan natuurlijk flink verminderd worden door uw energieverbruik te berekenen en hier wat aan te doen, maar het is nu eenmaal zo dat u simpelweg energie moet blijven verbruiken om aan uw dagelijkse levensbehoefte te voldoen. U kan eenvoudigweg in deze moderne maatschappij niet meer zonder elektriciteit. Maar u kan hier wel flink op besparen.

Een van deze manieren is het wisselen van energieleveranciers. De ene leverancier kan goedkopere energie leveren dan de andere, en als het prijsverschil groot genoeg is kan het zeer zinvol zijn om over te stappen naar een andere leverancier. Ook de energie die u verbruikt laten opwekken met groene energie is een verstandig besluit, omdat uw impact op het milieu daarmee gunstiger wordt.

Energieleveranciers kunnen u zowel groene stroom als normale stroom leveren, en u hoeft overigens niet bang te zijn dat u ineens op een andere minder betrouwbaar stroom netwerk komt of dat al uw stopcontacten in huis vervangen moeten worden. Integendeel, van alle totaal opgewekte energie zal uw deel opgewekt worden als groene energie. Op deze manier hoeft er weinig te veranderen maar is het milieu toch beter af. En als u flink in de kosten gaat snijden door te besparen op energieverbruik, dan zal uw portemonnee hier ook flink van profiteren.

Overigens kan het ook zinvol zijn om eens na te denken over groene energie en het zelf opwekken hiervan. Energie die u zelf opwekt hoeft u niet aan de energieleverancier te betalen. Sterker nog, als u een terugleverovereenkomst met uw energieleverancier heeft, kan u zelfs geld verdienen aan het zelf opwekken van energie.

Verwant met Energieprijzen:

Energie vergelijken
Stroomverbruik

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen