Gratis zonnepanelen

Groene energie zit in de lift! Meer dan ooit zijn we bewust van het effect dat we hebben op onze leefomgeving. Mede door de recente technologische innovaties wordt het almaar voordeliger over te schakelen op groene stroom, opgewekt door zonne-energie.

Ondanks het mindere klimaat, loont het nog steeds om ook in onze regionen over te schakelen op zonnepanelen. Zo zijn er sinds enkele jaren meerdere subsidies beschikbaar, uitgegeven door de Vlaamse overheid, die de kosten van dergelijke installaties aanzienlijk drukken.

gratis zonnepanelen

Als particulier maakt u aanspraak op een belastingvoordeel van 40%, dit tot een maximum van €3680, mits uw zonnepanelen aan de vereiste quota voldoen wat betreft rendement. Voor bedrijven geldt er een aangepaste regeling.

Naast deze rechtstreekse korting heeft de overheid nog een tweede mechanisme in werking om u aan te sporen zonnepanelen te plaatsen. En dat zijn de groenestroomcertificaten. Deze geven u recht op €270 voor elke 1000kWh die u opwekt. Zo verdient u in stappen het geld terug dat u moest inzetten bij de initiële installatie.

Niettegenstaande het feit dat de overschakeling naar groene energie financieel draaglijker is geworden, blijft het een niet te onderschatten investering. Het is echter sinds 2009 mogelijk uw zonnepanelen geheel gratis te laten plaatsen. Groene investeringsmaatschappijen nemen de kosten op zich die niet reeds gedekt worden door de subsidies. Zo moet u enkel nog de BTW betalen.

In ruil hiervoor worden zij mede-eigenaar van de panelen en maken zij aldus aanspraak op de groenestroomcertificaten. De opbrengsten via uw zonnepanelen verlagen, maar u moet ook minder geld investeren. En niet te vergeten, u geniet van gratis energie. Dit businessmodel, dat ideaal is voor jonge, milieubewuste gezinnen, zorgt ervoor dat de instapkosten drastisch verlagen. U hebt dus geen enkel excuus meer om niet uw steentje bij te dragen!

Verwant met Gratis zonnepanelen:

Kosten zonnepanelen
Kostprijs zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen