Grote energieverbruikers

Om energie te besparen gaan mensen meestal op zoek naar de grote energieverbruikers in huis. Maar, hebben ze het ook altijd bij het goede eind? Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat een apparaat welke veel stroom verbruikt ook de oorzaak is van de hoge energierekening. Toch zijn er veel mensen die dit denken, terwijl het in de meeste gevallen juist de kleine dingen zijn waarop grote besparingen gedaan kunnen worden.

Na het berekenen van uw energieverbruik is het dus vooral belangrijk om goed na te denken over die grote energieverbruikers. Is uw energieverbruik echt zo hoog door die enkele grote energieverbruikers? 

Een apparaat welke veel energie verbruikt, maar per dag slechts een paar minuten of een uurtje aan staat, zoals bijvoorbeeld een kookplaat, zijn niet de grote energieverbruikers. Een computer die 24 uur per dag aan staat verbruikt mogelijk meer energie dan de kookplaat. Daarnaast weten veel mensen ook niet dat adapters welke in het stopcontact blijven zitten ook nog steeds stroom verbruiken, en dat 24 uur per dag. Alle adapters in het huis bij elkaar opgeteld, en daarbij ook nog eens alle apparaten welke op standby staan, kost al snel vele honderden euro's aan energie per jaar.

Bekijk daarom grote energieverbruikers met een nuchtere instelling en bereken niet alleen hoeveel energie verbruiken als ze aan staan, maar hoeveel energie ze in werkelijkheid over een hele dag of een hele maand verbruiken. Als u niet weet hoeveel energie een apparaat verbruikt als deze standby of in bedrijf is, kan u van die handige stroommeters kopen bij de bouwmarkt welke u precies kan laten zien hoeveel stroom het apparaat over een hele dag heeft verbruikt, en als u een goede koopt, dan kan u deze ook gebruiken om de ruststroom van adapters te meten zodat u een accurate berekening kan maken waar de echte grote energieverbruikers zitten.

Als u vindt dat u energiefactuur toch hoog blijft oplopen, is het aan te raden om duurzame energie of groene energie te overwegen. Denk maar aan zonne-energie zoals zonnepanelen en een zonneboiler of een warmtepomp

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen