Installatie zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft aangeschaft, en natuurlijk een bijbehorend systeem, dan moeten deze natuurlijk ook nog geinstalleerd worden. U kunt de zonnepanelen zelf installeren of beroep doen op installateurs van zonnepanelen. Als u beroep doet op professionals betaalt u een hogere prijs, maar hebt u recht op subsidies voor zonnepanelen.

installatie zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen is niet heel erg moeilijk, maar u moet wel precies weten wat u moet doen. De meeste zonnepanelen zijn voorzien van een montage systeem, en afhankelijk wat u gekocht heeft, kan het zelfs zo zijn dat u zelf richtende zonnepanelen heeft. In dat geval zit er een systeem bij welke zelf de zonnepanelen richting de zon richt. De bevestiging van zonnepanelen kan het beste op het dak plaats vinden, waar de zonnepanelen vaak al onder de juiste hoek zitten als u ze monteert. Wanneer de zonnepanelen niet goed gericht worden, kan er ook niet voldoende zonne-energie opgevangen worden. 

Bij de installatie van zonnepanelen moet eerst het montagesysteem op het dak gemonteerd worden, waarna de zonnepanelen hier makkelijk op te bevestigen zijn. Als u dat heeft gedaan, dient u de bekabeling of door het dak naar binnen te laten lopen, of u kan er voor kiezen om de bedrading over het dak naar beneden en dan langs of door een muur te laten lopen naar de verwerkingsinstallatie. Als u eenmaal de zonnepanelen op de verwerkingsinstallatie heeft aangesloten kan u ervoor kiezen om de opgewekte energie in accu's op te slaan of direct door middel van een inverter aan het elektriciteitsnetwerk te leveren.

Het is belangrijk dat de zonnepanelen op een correcte manier geïnstalleerd worden. Dit heeft immers ook invloed op het rendement van de zonnepanelen. Als de zonnepanelen niet goed zijn geplaatst, kunnen ze ook niet optimaal functioneren. Als u dus een goede opbrengst van de zonnepanelen als garantie wilt, is het aan te raden om beroep te doen op een installateur van zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen