Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn niet de kosten die u in de winkel ziet. De werkelijke kosten van zonnepanelen hangen ook af van subsidies die u kan krijgen voor de investering in zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen moeten dus verdeeld worden over meerdere factoren.

Daar komt bij dat het rendement van zonnepanelen ook een belangrijke rol spelen bij de kosten, echter is het wel zo dat zonnepanelen met een hoog rendement dan wel wat duurder zijn, maar ook meer energie kunnen opwekken, en dat er meer subsidie over verkregen kan worden.

De subsidies gelden namelijk over het aantal opgewerkte kilopiekwatt. Per 1000 piekwatt krijgt u een groene stroom certificaat welke de mate van subsidie bepaalt die u kan krijgen over de investering in zonnepanelen. Vergeet niet dat u enkel recht hebt op een subsidie als u beroep doet op installateurs van zonnepanelen. Dan betaalt u wel een wat hogere prijs, maar u hebt recht op subsidies.

kosten zonnepanelen


Een duurder paneel met een hoog rendement kan dus uiteindelijk goedkoper zijn dan een goedkoper paneel met een laag rendement. Daar komt bij dat zonnepanelen met een lange levensduur duurder zijn, maar minder snel vervangen hoeven worden en dus uiteindelijk ook goedkoper kunnen zijn als goedkope panelen met een korte levensduur. Om maar over de moeite en tijd van nieuwe panelen installeren te zwijgen.

Zonnepanelen lijken erg duur, maar ze zijn zeker de moeite van de investering waard. Het kan zelfs de moeite zijn om een lening aan te gaan om de kosten van zonnepanelen te kunnen bekostigen, omdat u op de lange termijn flink zal besparen op uw energierekening en dus meer geld zal overhouden. Daar komt bij dat u ook een flinke bijdrage levert aan het milieu door gebruik te maken van groene stroom.

Ontvang nu vrijblijvend prijzen voor zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Kosten zonnepanelen:

Kostprijs zonnepanelen
Gratis zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen