Kostprijs zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vaak niet goedkoop. Hoe beter de zonnepanelen zijn, dat wil zeggen hoe meer rendement ze hebben en hoe langer hun levensduur is, des te duurder zullen de zonnepanelen zijn. Dat wil echter niet zeggen dat dure zonnepanelen minder aantrekkelijk zijn. Integendeel. 

Een langere levensduur betekent dat u ze minder snel hoeft te vervangen en dus minder snel opnieuw geld hoeft uit te geven voor nieuwe zonnepanelen. Een hoger rendement betekent dat u meer elektriciteit per vierkante meter zonnepaneel kan opwekken, wat uiteindelijk aantrekkelijker kan zijn dan het vaak veel lagere rendement van een goedkoper zonnepaneel.

De prijs van zonnepanelen moeten dus altijd in het juiste perspectief gezien worden, en het is dus realistischer om de prijs van zonnepanelen te zien als piekwatt per vierkante meter. Een zonnepaneel welke bijvoorbeeld 100 piekwatt per vierkante meter levert voor 50 euro per vierkante meter is dus duurder dan een zonnepaneel welke 200 piekwatt per vierkante meter levert voor 75 euro per vierkante meter. Zo is het duurdere zonnepaneel dus uiteindelijk goedkoper dan het goedkope paneel, puur vanwege het rendement van de zonnepanelen zelf.

Ontvang nu gratis offertes voor zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Kostprijs zonnepanelen:

Kosten zonnepanelen
Gratis zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen