Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen verschilt natuurlijk per zonnepaneel. Dit komt omdat zonnepanelen volgens verschillende procedés gemaakt worden, wat natuurlijk een kostenverschil geeft, maar ook een rendementsverschil.

Over het algemeen kan men stellen dat een duurder paneel over het algemeen een langere levensduur heeft en een hoger rendement, maar u moet natuurlijk niet van de prijs van zonnepanelen uit gaan maar van harde rendementsgegevens, anders kan u een rare verrassing krijgen dat u dure zonnepanelen heeft gekocht die niet zo bijster veel voor u doen. Informeer daarom goed op voorhand wat de kosten van de zonnepanelen zullen zijn. 

opbrengst zonnepanelen

Daar komt ook nog eens bij dat het rendement van zonnepanelen niet alleen van de zonnepanelen zelf afhankelijk is. Er gaat ook energie verloren bij conversie van de opgewekte gelijkstroom naar bruikbare wisselstroom in het juiste voltage, en als u gebruik maakt van een opslag systeem zoals een paar traktie accus, dan gaat er ook nog energie verloren bij het omzetten van de opgewekte stroom naar geschikte laadstroom.

De daadwerkelijke opbrengst van zonnepanelen is in de praktijk daarom nooit het nominale vermogen van de zonnepanelen. Hiervoor zijn teveel variabelen welke de daadwerkelijke opbrengst verminderen. Houdt hier rekening mee als u zonnepanelen koopt, neem altijd een ruime marge als u afhankelijk bent van een minimale opbrengst. Vergeet niet dat zonne-energie gratis energie is, en dat u dus op lange termijn niets meer betaalt voor de opgewekte energie! 

Prijzen vergelijken van zonnepanelen? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Opbrengst zonnepanelen:

Vermogen zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen