Stroomverbruik

Iedereen verbruikt energie in huis. Of het nu om TV kijken gaat, het opladen van de mobiele telefoon, het koken van aardappels op de kookplaat, of het lezen van dit artikel op uw PC, er is altijd een mate van energie mee gemoeid, in dit geval elektriciteit. Al onze activiteiten als het met een apparaat van doen heeft, heeft een bepaald stroomverbruik, en dit stroomverbruik is wat voor het grootste gedeelte de hoogte van onze maandelijkse energierekening bepaalt. Dat u in deze moderne tijden energie verbruikt in de vorm van elektriciteit, is heel normaal, en daar hoeft u zich (ondanks het gevoel wat bepaalde milieugroepen u proberen te geven) totaal niet schuldig over te voelen.

Feit is echter wel dat uw energieverbruik een impact heeft op het milieu. Dat wil zeggen, als u nog niet voor groene energie heeft gekozen. U verbruikt elektriciteit, net zoals ieder ander mens, en ook de grootste natuuractivist heeft gewoon lampen in huis, een verwarming en waarschijnlijk ook nog een elektrische wekker naast zijn of haar bed, naast natuurlijk een mobiele telefoon en een computer. Vanwege uw impact op het milieu, en de prijzen van energie die elk jaar steeds maar duurder worden, is het echter belangrijk dat u na gaat denken over uw energieverbruik, en mogelijk of dit beter kan. Laat bijvoorbeeld geen adapters in het stopcontact zitten, of apparaten op standby staan. Tezamen kunnen deze apparaten erg veel stroom verbruiken waar u in feite niks aan heeft, en op jaarbasis kan dat honderden euro's schelen! In deze gevallen vervuilt u het milieu zonder goede reden en moet u er nog eens duur voor betalen ook.

Daarnaast als u uw energieverbruik tot redelijke proporties heeft teruggebracht, zou u eens na kunnen denken over groene energie zoals zonne-energie met zonnepanelen of met een windmolen. Groene energie is vrij eenvoudig zelf op te wekken en de investering is ook nog eens binnen afzienbare tijd terug te verdienen. En als u het goed doet en de hele installatie door een gespecialiseerd bedrijf laat installeren, kan u er ook nog eens een leuke premie voor krijgen. Als dat nog niet genoeg is, kan u als u overcapaciteit heeft, de teveel opgewekte energie terugleveren aan het energiebedrijf voor een vergoeding. Er kleven dus eigenlijk alleen maar voordelen aan en als u echt iets goeds wilt doen met uw stroomverbruik, is het verstandig hier iets mee te doen.

Verwant met Stroomverbruik:

Energieprijzen
Energie vergelijken

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen