Vergunning zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, moet u wel goed weten waar u aan begint. Het kan namelijk zijn dat u een vergunning moet aanvragen voor het installeren van zonnepanelen op uw eigen huis. In België is het zo dat sinds 1 december 2010 het plaatsen van zonnepanelen in de meeste situaties is vrijgesteld van een stedenbouwkundige vergunning.

Dit geldt voor installaties op een plat dak waarvan de hoogte van de installatie niet hoger is dan een meter, en op een hellend dak als de zonnepanelen geïntegreerd zijn in het hellende dak, op het hellende dak gemonteerd zijn onder dezelfde hoek of dat ze als vervanging van de dakbedekking dienen. Daar komt ook nog eens bij dat de plaatsing van de zonnepanelen niet strijdig mag zijn met de voorschriften van een Bijzonder Plan van Aanpak (BPA) of een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, de zogeheten RUP of GRUP, of een verkavelingsverordening. Hiervoor kunt u ook informeren bij uw installateur van zonnepanelen

vergunning zonnepanelen


Controleer bij uw gemeente of u zomaar zonnepanelen mag installeren, het zou namelijk nogal zuur zijn als u uw verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu neemt en gebruikt gaat maken van groene energie, nl. zonne-energie, waarna de gemeente u dwars gaat zitten en u zelfs kan dwingen dit weer weg te halen, waarmee u dubbele onnodige kosten maakt en uiteindelijk met een dure installatie zit waar u niks mee kan. Doe dus goed navraag bij de gemeente over uw plannen en verkrijg eerst de vergunning indien nodig. Dit kan voor u veel onnodige problemen voorkomen.

Prijzen van zonnepanelen vergelijken? Vul het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bedrijf of particulier? *
Bericht
   
 

Verwant met Vergunning zonnepanelen:

Subsidies zonnepanelen
Zelf zonnepanelen maken
Zonnepanelen berekenen
Lening voor zonnepanelen
Verzekering zonnepanelen
Goedkoopste zonnepanelen
Goedkope zonnepanelen
Soorten zonnepanelen

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen