Werking zonneboiler

zonneboiler

Velen vragen zich af hoe een zonneboiler precies werkt, en het principe hiervan is simpel genoeg. Een zonneboiler werkt op zonne-energie en bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, namelijk een voorraadvat, een warmtewisselaar en een zonnecollector.

Een zonnecollector is ervoor om de zonnestralen op te vangen en deze in warmte om te zetten. Dit gebeurt door middel van een zwarte plaat welke zeer snel opwarmt in de zon. Onder deze plaat loopt een koperen leiding waar een vloeistof in zit die hoge temperaturen aan kan.

Doordat de plaat warm wordt, wordt deze warmte doorgegeven aan de vloeistof, welke met een CV pomp rondgepompt wordt. Het water wordt via een leiding naar het voorraadvat gebracht.

werking zonneboiler


In het voorraadvat zit een warmtewisselaar welke de vloeistof die van de zonnecollector komt weer afkoelt en deze warmte aan het water in het voorraadvat doorgeeft. Op deze manier is de cyclus rond en wordt de warmte van de zonnecollector aan de zonneboiler doorgegeven.

Zoals u ziet, de werking van een zonneboiler is erg eenvoudig, en het is zelfs mogelijk om zonder al te veel problemen zelf een zonneboiler en een zonnecollector te bouwen. Er zijn op het internet zelfs diverse bouwtekeningen en beschrijvingen te vinden die u daartoe in staat stellen. Zo betaalt u geen hoge prijs voor uw zonneboiler, maar de kwaliteit is natuurlijk niet gegarandeerd.

Als u beroep doet op een professionele installateur hebt u momenteel immers recht op een premie voor de plaatsing van u zonneboiler

Verwant met Werking zonneboiler:

Prijs zonneboiler
Premies zonneboiler
Verdubbeling premie zonneboiler
Boiler op zonne-energie
Installatie zonneboiler
Rendement zonneboiler
Offertes zonneboiler
De prijs van zonneboilers
Zonneboiler biedt u gratis warm water

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen