Zonne-energie

Zonne-energie wordt vaak in één adem genoemd met zonnepanelen, maar dat is lang niet het enige waarvoor u zonne-energie kunt gebruiken. Het is wel de belangrijkste, bekijk daarom zeker ook eens de informatie omtrent zonnepanelen.

De toepassingen gaan verder dan panelen alleen. Een tweede toepassing is de zonneboiler, die ook wel eens thermisch zonnepaneel genoemd wordt, maar een totaal andere functie heeft dan een paneel. Zonneboilers gaan geen elektriciteit opwekken, maar uw water opwarmen. Het zonneboilersysteem bestaat uit de collector en de boiler zelf. We lichten ze hieronder eens kort toe, maar aarzel zeker niet om eens door te klikken voor meer informatie.

zonne-energie

Zonnecollector

Het belangrijkste onderdeel van uw zonneboiler is de collector. Dat is het gedeelte dat op uw dak ligt. De collector heeft een netwerk van leidingen waardoor het water stroomt. De collector zelf wordt door de zon opgewarmd, en zo warmt het op zijn beurt het leidingwater op.

Zonneboiler

De boiler zelf wordt ook wel het voorraadvat genoemd. Hierin zit uw leidingwater, al dan niet opgewarmd. Het water gaat via de boiler naar de collector en keert daarna warm terug.

Een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen is erg handig, want dan hoeft u helemaal geen elektriciteit meer te betalen om het water in de boiler op te warmen. Helaas schijnt de zon niet elke dag (en al zeker niet ‘s nachts), dus bestaan de meeste boilers uit een combinatiesysteem waarbij ze nog steeds zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

Meer over Zonne-energie

Zonneboiler
Zonnecollector


Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen