Zonneboiler biedt u gratis warm water

Met een zonneboiler daalt je energiefactuur aanzienlijk doordat u zelf gratis warm water kunt produceren. Uw water verwarmen op zonne-energie is een veilige en duurzame investering.

De troef van een zonneboiler is dat zo goed elke woning in aanmerking komt voor dit ecologisch verwarmingssysteem. Dit systeem kan zowel op hellende als platte daken worden geïnstalleerd.  Tegenwoordig is het zelf mogelijk om van een zonneboiler gebruik te maken in een appartementsgebouw. De zonnecollectoren worden op uw dak geplaatst en staan in verbinding met het opslagvat.

Een zonneboiler wordt gebruik voor het warm water van de kraan, douche en/of het bad. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasmachine aan uw zonneboiler aan te sluiten.

zonneboiler gratis water

Aanzienlijk rendement in de zomer

Het water wordt opgewarmd door middel van zonlicht. De collector van het systeem vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. De warmte wordt verplaatst naar het opslagvat waar het water wordt opgeslaan.

Het is vanzelfsprekend dat het rendement van de zonneboiler aanzienlijk stijgt wanneer de dagen langer en zonniger worden. In de zomer kan u vaak uw volledig verbruik van warm water opvangen met de zonneboiler. Tijdens de koudere dagen in de winter zal u normaal gezien deels met water van de zonneboiler werken en deels met uw bestaande verwarmingsinstallatie. De zonneboiler verwarmt dus altijd warm water, ook in de winter.

De voordelen van een zonneboiler

Door de stijgende energieprijzen is de investering in een zonneboiler tegenwoordig de ideale aankoop voor uw woning. Door de huidige premies is de zonneboiler dan ook ontzettend voordelig.

Hieronder vindt u enkele van de troeven van de zonneboiler.

Financieel voordeel

De terugverdientijd van een zonneboiler bedraagt momenteel 7 à 9 jaar, gerekend op een levensduur van 25 jaar.

Steentje bij dragen aan het milieu

Met een zonneboiler maakt u gebruik van groene energie die ecologisch en veilig is.

De waarde van uw woning stijgt

Bij verkoop of verhuur van uw woning wordt altijd een EPC (energieprestatiecertificaat) opgemaakt. Een zonneboiler heeft hier een positief effect op. Zo stijgt de waarde van uw woning.

Huidige premies van de Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid stimuleert de installatie van zonneboilers in Vlaanderen omwille van de energiedoelstellingen van 2020 om de energieprestaties van woningen te verminderen. Door beroep te doen op de premie van de Vlaamse overheid doet u vaak tot 50% voordeel op de aankoop van een zonneboiler. Dit maakt de uiteindelijke prijs van een zonneboiler aanzienlijk lager en uiterst voordelig.

Bespaar door gratis offertes te ontvangen:

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 

Verwant met Zonneboiler biedt u gratis warm water:

Werking zonneboiler
Prijs zonneboiler
Premies zonneboiler
Verdubbeling premie zonneboiler
Boiler op zonne-energie
Installatie zonneboiler
Rendement zonneboiler
Offertes zonneboiler
De prijs van zonneboilers

Vergelijk prijzen van energiebesparende maatregelen en doe meteen voordeel:

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonneboilers

Prijzen warmtepompen

  • Partners
  • Handige links

Ecoportaal op Youtube

Goedkope verwarming - laagste prijzen voor goedkope verwarming.

Verwarming

Zonnepanelen installatie

Vochtproblemen oplossen